Pyssel hemma

Author: | Posted in Antik design No comments

Idag har jag haft en riktig pysseldag. Jag älskar dessa dagar när jag inte har något annat inplanerat, utan bara kan sitta ner och gå loss i mitt kreativa tänkande. Det finns nästan alltid något som jag har inhandlat som behöver fräschas till eller renoveras upp.

Renovering av gammal sängstomme

För någon vecka sedan köpte vi en sängstomme på auktion, och nu kände jag att det var dags att ta tag i renoveringen av denna. Den är otroligt vacker med snirkliga detaljer i trä och har en romantisk känsla över sig. Jag ville inte att den känslan skulle försvinna, utan jag ville behålla dess ursprungliga stil och endast fräscha till den. Jag började med att rugga upp ytan försiktigt med sandpapper för att få bort små skavanker och andra märken från den tidigare klarlacken. I ett av hörnen fanns det ett litet jack som jag lagade med hjälp av träspackel. Efter att allt trä hade en ren och uppruggad yta smorde jag endast in den med möbelolja för att framhäva det vackra trät. Jag blev riktigt nöjd och hela sovrummet fick ett lyft!

Mitt nya intresse

Något jag också fått ett helt nytt intresse för är växter. Jag har aldrig haft så kallade gröna fingrar, och trodde heller aldrig att jag skulle få det, men det är ju så snyggt! Lite grönt i varje rum ger verkligen liv och nu får jag äntligen användning för alla mina vackra krukor som jag har fyndat på olika loppisar. Främst gillar jag helgröna växter, alltså utan blommor eller annan färg. Jag tycker de är snygga och stilrena på något sätt, samtidigt som de känns mer lättskötta. Idag har jag planterat fem nya kaktusar som blev riktigt snygga i sina krukor. Var och en har nu fått hedersplatser runt om i lägenheten och det blev verkligen stor skillnad. Tänk vad små detaljer kan göra! En av krukorna behövde även fixas till lite, den hade lite algbeläggningar och kändes allmänt trött. Jag gjorde i ordning lite såpablandning som jag försiktigt tvättade krukan med. Det är ett bra tips för alla er som behöver få bort grön beläggning från till exempel krukor eller utemöbler. Det får effektivt bort det gröna utan att skada ytan på något sätt. Sedan lackade jag den faktiskt i en klarlack för att riktigt framhäva det fina marockanska mönstret som krukan är målad med. Vilket lyft det blev! Känner mig riktigt nöjd med dagen.