Hej!

På den här bloggen kommer ni kunna läsa om mitt liv i Stockholm, mitt stora intresse för antika möbler och vägen mot en examen inom inredningsdesign. Jag fullkomligt älskar att ta tillvara på gamla möbler med charm, jag tycker de ger så mycket liv och historia till ett hem. I mitt huvud pågår en ständig jakt på antika godbitar som gärna får flytta in i mitt hem. Häng med!

Vägen mot en examen

Jag pluggar som sagt inredningsdesign här i Stockholm och det är verkligen min drömutbildning. Jag har ett år kvar innan jag tar min examen, och efter det är möjligheterna många. Jag har ännu inte bestämt mig för om jag vill jobba med att rusta upp antika möbler, eller om jag vill jobba som inredningsdesigner åt privatpersoner. Det är helt enkelt något som får komma längs vägen och jag hoppas att ni vill följa med mig på den resan.

Inredning har fascinerat mig sedan jag var en liten flicka. Det började smått genom att jag möblerade om i mitt rum minst en gång i veckan och kanske var lite mer intresserad av vaser och fina stolar än var andra 5-åringar var. Jag tyckte det var otroligt kul att pyssla och se vad som kunde hända med ett rum genom att flytta på möbler eller genom att måla om en stol. Kanske kommer intresset av just antika möbler från min mamma. Vi har alltid åkt på loppisar och auktioner tillsammans och redan som 4-åring visste jag vem Piero Lissoni var.

Drömmar och vardagsliv

Förutom inredning skriver jag även om mitt vardagsliv som sambo och matte till två katter. I vår lilla tvåa på Kungsholmen inreder vi med en blandning av antikt och modernt och lördagarna spenderar vi gärna på en loppis eller genom att bläddra igenom Buskowskis underbara webbauktion. Vår dröm är att någon dag äga ett vackert sekelskifteshus där vi till fullo kan leva ut våra inredningsvisioner. Just nu går jag ständigt runt med idéer om vad jag vill göra och hur jag vill inreda, men det finns liksom ingen plats för detta på våra 56 kvm. Så än så länge får de ligga och marineras i mina tankar och skissas ner i block.

Jag hoppas ni ska kunna finna inspiration i min blogg och även komma med era bästa tips och inredningsdrömmar. Jag vill mer än gärna veta vilka ni är!