Inred med antika detaljer

Author: | Posted in Antik design No comments

Att hitta en personlig och egen stil för sitt hem är ett bra tips om du vill göra inredningen lättare. Då har du en röd tråd att gå efter vilket gör att intrycket blir mer sammanhållet. För att få till den personliga tonen är det är god idé att blanda modern inredning med gamla föremål. Är man som jag en riktig antiknörd räcker det kanske inte bara med några få föremål, utan då blandar man gärna in möbler och antika tapeter, men om man bara är ute efter att få till en lite mer unik känsla i sitt hem kan en vas eller ett äldre porslin göra otrolig skillnad. En historia bakom föremål bjuder in till frågor och kommer garanterat väcka intresse hos dina gäster.

Små detaljer gör stor skillnad

Varför jag älskar att gå på loppis är just att jag hittar saker som jag aldrig har sett tidigare. Det är inget porslin från IKEA som man kan se i 80 % av Sveriges hem eller en vas som synts på hundratals bloggar. Det blir en unik detalj i mitt hem helt enkelt. Det är ett bra tips för dig som vill få ditt hem mer personligt men inte riktigt vet hur. Ägna en dag åt att strosa runt på en loppis eller auktion och leta bland godbitar som faller dig i smaken och som kommer skapa din personliga stil i hemmet. Gammalt porslin från Rörstrand eller antika vaser är något som du ofta kan fynda på loppisar och det är en bra början innan du går på de stora möblerna.

Godbitar som jag är sugen på

Just nu är jag, som alltid, på jakt efter nya fina detaljer till mitt hem. Vi är precis klara med renoveringen av vårt sovrum, och där vill jag få in lite färg. Vi hittade en gammal sängstomme på auktion med vackra trädetaljer som vi har renoverat och snyggat till. Den har en ganska romantisk känsla och det vill jag bryta av med stilrena ljusstakar och lampor. Drömmen just nu är att fynda en AJ-lampa att ställa vid min sida av sängen. Älskar den för den simpla och tidlösa designen. På vår byrå skulle jag vilja ställa den fina ljusstaken designad av Josef Frank, Vänskapsknuten. Så jag får helt enkelt hålla ett öga efter dessa på de kommande loppisarna! På något sätt älskar jag jakten lika mycket som när jag tillslut får tag i drömmen.