Designklassiker som jag drömmer om att äga

Author: | Posted in Antik design No comments

För den som är som jag som läser otroligt många inredningstidningar och bloggar suktas dagligen efter fantastiska designerklassiker som jag mer än gärna skulle hugga tänderna i. Eftersom de är just en klassiker kostar de också därefter, så än så länge står de endast som starka kandidater på min önskelista. De lockar mig just för deras tidlösa design, kvalitet och långsiktighet. Jag tänker att det faktiskt blir billigare i längden med en stor engångsinvestering än att ständigt följa trenderna och köpa nya möbler.

Tidlösa ljuskronor och soffor från 1800-talet

Jag är ute efter en snygg lampa att hänga över bordet i matsalen, och drömmen vore en Sarfatti-lampa och särskilt modell 2097. Jag tycker den är otroligt snygg och jag har svårt att se att jag någonsin skulle tröttna på att titta på den. För att variera skulle jag också hänga den på olika platser genom åren. En annan dröm är att någon gång ha samlat på mig så pass många designerstolar att de räcker för hela matbordet. Att de kommer i olika modeller och stilar tycker jag skapar ett charmigt och unikt intryck, och därför kan det få ta den tid det tar att hitta dem. Detta får nog dock bli först när vi köper vårt drömhus. Vilket jag hoppas blir inom en snar framtid!

Jag har också länge haft ögonen på en antik soffa på nätauktionen Buskowskis. Den är från sent 1800-tal och är bara så vacker. Stommen är av valnöt med små snirkliga detaljer och stoppningen är klädd i ett underbart mörkgrönt sammetstyg. Stilen går hand i hand med vår sängstomme som vi precis har renoverat upp vilket kommer utgöra en fin röd tråd mellan sovrum och hall där vi planerar att den lilla soffan ska stå. En bra plats för mingel!

En blandning av stilar

Som ni hör följer jag inte ett visst århundrade utan blandar gärna stilar hejvilt. Jag tycker att kontrasten är det som skapar ett personligt hem, och så länge vi tycker att möblerna eller föremålen är vackra och värda att investera i så kommer vi få dem att passa in hos oss. I och med att vår lägenhet byggdes runt sekelskiftet och har högt i tak med stora fönster tycker i alla fall jag att det är lättare att blanda stilar utan att det blir en krock med själva ”stommen” av hemmet. Att inreda är verkligen det roligaste som finns.