De bästa butikerna för antik design i Stockholm

Author: | Posted in Antik design No comments

I Stockholm är det lätt att hitta antika möbler. Det myllrar av olika retrobutiker och antikaffärer. Den senaste tiden har denna bransch verkligen blommat upp, och jag tror mycket beror på den rådande hållbarhetstrenden. Man vill investera i möbler som håller, både i kvalitet och i stil. Det känns roligare att hitta en fåtölj som har en historia och som inte blivit massproducerad och därav finns i hundratusentals hem. Jag älskar detta och tycker det är så kul att det kommer fler och fler butiker att strosa runt och fynda i. Jag vill därför dela med mig av mina små pärlor som jag tycker om lite extra mycket!

Bacchus Antik

Detta är en känd antikhandlare i Stockholm som ligger på Upplandsgatan. Hela Upplandsgatan är faktiskt ett riktigt bra stråk om du vill shoppa vintage. På Bacchus kan du hitta det mesta när det kommer till vackra möbler och inredningsprylar. Oavsett om du är ute efter inredning i jugendstil, möbler från 50- och 60-talet eller antika pjäser så kommer du att hitta det här! Detta var den första butik jag besökte när jag började intressera mig för design och antika möbler. Jag kan gå i timmar och titta på allt vackert. Ett riktigt hett tips!

Swedish Nature Collaborations

Här hittar du ett välsorterat utbud av vintage och hantverk från flera välrenommerade aktörer. Både kläder och möbler är noga utvalda, och är du nybörjare eller tycker det är svårt att leta efter en nål i en höstack är detta ställe perfekt. De håller koll på trenderna och plockar fram möbler och inredning på ett stilmedvetet sätt.

Gamla Lampor

Som namnet ganska tydligt avslöjar är detta en butik specialiserade på lampor. Är du ute efter en designklassiker eller unik lampa i antik stil kan du med säkerhet kunna hitta den här. De har ett fantastiskt urval av lampor från många olika tidsepoker och du kommer kunna göra riktiga kap. Förutom lampor säljer de faktiskt även möbler från 30-talet och framåt.

Brandstationen

Denna fantastiska vintagedröm på Södermalm säljer antika inredningsdetaljer, lampor och vintagemöbler av högsta kvalitet. De är otroligt duktiga på att få fram varje enskild produkt på ett trendigt och stilmedvetet sätt och habegäret växer för varje steg man tar. Det är som att vandra runt i ett inredningsreportage och det är helt klart ett mecka för designintresserade. En underbar butik, men kanske inget om du är ute efter fyndpriser.