Blanda antika och gamla möbler

Author: | Posted in Antik design No comments

Att blanda stilar och möbler från olika tidperioder skapar en unik och personlig känsla. Det finns inget som säger att den röda tråden i hemmet ska gå efter en viss tidsepok, utan den kan istället handla om en accentfärg eller ett visst träslag. En mix av modernt och antikt ger liv till huset eller lägenheten. Här kommer några bra tips att gå efter om du vill blanda vackra gamla möbler med modern inredning.

Skapa kontraster i dina möblergrupper

Många är vi som köper färdiga matsalsgrupper där stolar och bord går hand i hand både vad gäller stil och material. Ett bra tips här är att tänka om och blanda ett gammalt bord med nyare stolar, eller tvärtom. Det kommer ge en härlig kontrast till ditt kök eller matsal och ger det också en personlig känsla. Det är kul med inredning som inte syns i var och vartannat hem! Detta gäller även andra grupper av möbler. Sätt en modern stil vid ett antikt skrivbord eller en ny soffa tillsammans med ett gammalt soffbord.

Det hänger på detaljerna

Har du en modern lägenhet eller ett nybyggt hus med stilrena snitt men är ändå sugen på att få in lite antika detaljer går detta att ordna med små medel. Du behöver inte inhandla stora möbler utan vaser, speglar och porslin kan göra mer än du tror. Speglar med vackra guldramar blir en snygg kontrast till en i övrigt modern inredning och ett gammalt porslin i köksskåpen ger en historia till ditt hem och väcker genast intresse. Sådant kan du ofta fynda billig på loppisar eller på auktion! En annan stor trend som många är sugna på just nu är gamla oljemålningar. Tavlor och konst är ofta det som gör att ett hem ser ombonat ut så välj dessa med omsorg.